Google Drive – dokumentin ominaisuudet

Byodroid / Yleinen / Google Drive – dokumentin ominaisuudet

 

Google Drive on pilvitallennustila tiedostojen käsittelyyn. Voit tallentaa Drive-tilaan mitä tahansa tiedostoja, jotka ovat käytössäsi missä tahansa olet, kunhan käytössäsi on tietokone ja internet-yhteys. Voit käyttää Drivessa olevia tiedostoja kaikilla älypuhelimilla, tablet-laitteilla ja tietokoneilla. Tiedostot ovat siis aina mukanasi kaikkialla.

GAFE-paketissa Drive tilaan kuuluu automaattisesti rajaton tallennustila

Tallennustilan lisäksi voit luoda Drive-työtilaan dokumentteja “ohjelmien” Docs, Sheets, Slides, Froms ja Drawnings avulla

  • Docs: Tekstinkäsittely
  • Sheets: Taulukkolaskenta
  • Slides: Esitysgrafiikka
  • Forms: Lomaketyökalu
  • Drawnings: Piirtotyökalu

Tässä postauksessa tutustutaan Google Drive -dokumentin ominaisuuksiin.

Voit helposti kutsua muita henkilöitä tarkastelemaan, lataamaan ja yhteiskäyttämään kaikkia valitsemiasi tiedostoja – sähköpostin liitetiedostoja ei enää tarvita.

Vain sinä näet omassa Drivessasi olevat tiedostot, ellet halua jakaa niitä. Voit helposti kutsua muita henkilöitä tarkastelemaan, kommentoimaan ja muokkaamaan valitsemiasi tiedostoja tai kansioita.

Tiedostojen jakaminen

Voit tarkastella myös useimpia tiedostotyyppejä 30 päivän ajalta ja nähdä, ketkä ovat tehneet muutoksia, ja palauttaa aikaisempia versioita.

Kaikki Drivessa olevat tiedostosi pysyvät tallessa, vaikka älypuhelimellesi, tablet-laitteellesi tai tietokoneellesi tapahtuisi jotakin ikävää. Drive on salattu SSL-suojausprotokollalla, jota käytetään myös Gmailissa ja muissa Googlen palveluissa.

Terveisin Jarmo Nevala, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

 

Lue myös nämä

Kommentoi

BYODROID
BYODROID -HANKE

byodroid2014 (at) gmail.com

HANKEKOORDINAATTORIT

Jarkko Sairanen
puh. 040-341 4843
@JackSickness

Timo Ilomäki
puh. 040-341 4825
@ilotimo
Seuraa meitä