Byodroid-hanke ”Tulevaisuus haastaa oppimisen” -seminaarissa ja SWAY-esityksen tekeminen

Byodroid / Yleinen / Byodroid-hanke ”Tulevaisuus haastaa oppimisen” -seminaarissa ja SWAY-esityksen tekeminen

Olimme esittelemässä Jyväskylän lukioiden BYOD-ajatusmallia Tulevaisuus haastaa oppimisen -seminaarissa. Tällä kertaa kokeilin työstää blogimateriaalin uudella vielä demo-vaiheessa olevalla Microsoftin Sway-palvelulla. Palvelun avulla voi tehdä suhteellisen helposti esimerkiksi sähköistä oppimateriaalia. Lopputulosta voit katsella alta tai omalla sivullaan tästä:

 

Sway-asiakirjaa voi editoida useampi henkilö, mutta jokaisella muokkaajalla täytyy olla (ainakin tällä hetkellä) Microsoftin-käyttäjätunnukset. Älypuhelimella en saanut editointia toimimaan, mutta iPad2-taulutietokoneen avulla muokkaaminen onnistui. Microsoft ei ole vielä julkistanut erillisiä sovelluksia mobiililaitteille vaan muokkaaminen tapahtuu selaimen kautta.

Hyvää palvelussa oli sen helppo käyttö ja integroituminen OneDriveen. Siellä olevat tiedostot (kuten kuvat) olivat helposti käytettävissä. Olisin tosin olettanut, että powerpoint-tiedostot olisi voinut lisätä diaesityksenä, mutta palvelu muutti ne hieman kömpelösti tekstiksi ja kuviksi. Tulos ei ollut järin vakuuttava. Muutenkin toimivan diaesityksen sain käyttämällä vain omaa twiittiä #tho2015-hastagillä. Siinä mukana ollut Slideshare-esitys yllättäen toimikin, vaikkei suora upotus Slidesharesta vielä onnistunutkaan.

Myös videoiden lisääminen YouTubesta osoittautui hankalaksi. Lisäsin ensin videon Swayn tekemisestä Byodroidin kanavalle, jonka jälkeen ajattelin liittää sen osaksi asiakirjaa. Suora upotus ei kuitenkaan toiminut. Palvelun omalla YouTube-työkalulla voi hakea videoita YouTubesta, mutta uusi video ei löytynyt vielä haulla. Lopulta latasin videon suoraan palveluun, mikä onnistui helposti raahamalla se oikeaan kohtaan. Tosin tätä videota ei voi jakaa muualle vaan se on nyt kiinni vain tässä asiakirjassa.

Yllä olevan Sway-asiakirjan teko vei palvelun opettelun mukaan lukien noin tunnin verran. Käyttö on verrattaen yksinkertaista ja intuitiivista. Palvelusta tulee varmasti olemaan vielä paljon iloa omassa työssäni, kunhan pienet lastentaudit saadaan korjattua ja loputkin ominaisuudet käyttöön.

Alla vielä tekemäni video kyseisen Sway-asiakirjan luomisesta.

 

Microsoftin oma esittelyvideo palvelusta.

 

Jarkko
Jarkko
Hankkeen koordinaattori. Filosofian, psykologian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon opettaja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän lukioissa. Työvälineinä Win8, MacBook Pro ja iPad, Android-puhelin ja tabletti. eTutor, verkkopedagoginen tukihenkilö, videokouluttaja, Tiimilukio-opettaja, tiedotusvastaava.
Lue myös nämä

Kommentoi

BYODROID
BYODROID -HANKE

byodroid2014 (at) gmail.com

HANKEKOORDINAATTORIT

Jarkko Sairanen
puh. 040-341 4843
@JackSickness

Timo Ilomäki
puh. 040-341 4825
@ilotimo
Seuraa meitä