Mitä on hyvä ottaa huomioon BYOD-ajattelun käyttöönotossa?
BYODroid -tulokset
Nämä sivut rakentuvat hankkeen loppuun asti (12/2016) ja voit olla mukana tekemässä siitä paremman. Jos olet sitä mieltä, että jokin olennainen kysymys puuttuu, niin lähetäthän ajatuksesi meille joko suoraan sähköpostilla jarkko.sairanen(a)jao.fi tai kommentoimalla tätä artikkelia.
Vinkkejä BYOD-ajattelun käyttöönottoon
Kaikki haastattelut soittolistana:
Ne oppilaat joilla ei ole varaa hankkia tarvittavia laitteita on otettava erityisesti huomioon. Varsinkin perusopetuksen puolella oppimisen tasa-arvoisuus ei saa vaarantua laitteiden puuttumisen vuoksi. Myös koulukiusaamisen ehkäiseminen on syytä ottaa laitehankintojen kautta esille.
Koulun rooli infrastruktuurin rakentajana korostuu. Toimiva langaton verkko, mielekäs sähköinen oppimisympäristö ja oppimiskulttuuri, joka mahdollistaa omien välineiden tarkoituksenmukaisen käytön, ovat esimerkkejä tulevaisuuden koulun vaatimuksista.
Tähän opettajien näkökulma
Tähän opiskelijan näkökulma
Tähän huoltajan näkökulma
Opettaja:Kimmo Puttonen
Oppiaine/kurssi, jossa kokeilu toteutettiin: Biologia (Bi4)
Osallistuvan opetusryhmän koko: 26
Pyrittiin saamaan videomateriaali kurssikokeen tehtävää varten. Kuvaaminen suoritettiin oppitunnin aikana, jolla preparoitiin aitoja sian elimiä. Kuvaus välineenä oli Samsungin Note. Kurssikokeen aikana opiskelijat saivat käyttää omia puhelimiaan / iPadeja.
Kuvaaminen suoritettiin oppitunnin aikana, jolla preparoitiin aitoja sian elimiä. Kuvaus välineenä oli Samsungin Note. Kurssikokeessa opiskelijat katsoivat videon läpi omilla puhelimillaan / iPadeillä ja vastasivat peda.nettissä olevaan tehtävään.
Käytössä piti olla peda.net ja opiskelijoiden piti muistaa tunnukset. Periaatteessa tehtävä oli yksinkertainen mutta videoon tehdyt muokkaukset näkyivät eri laitteilla hieman eri tavalla ja tämä aiheutti turhaa säätöä tehtävän suhteen.
Projektissa oli viisi vaihetta:
Lopputulos onnistui suht hyvin. Yllätyksen aiheutti se, että Youtubessa muokattu video ei näkynytkään kaikissa laitteissa samanlaisena. Perusajatus toimi, eli saatiin kokeeseen taatusti sellaista videomateriaalia, jota sai käyttää. Jokainen sai kelata videota edes-takas omaan tahtiinsa.