BYOD –ajattelu ja laiteriippumattomat pilvipalvelut – toimivatko oppimisen välineinä?

BYOD + oppiminen

Bring Your Own Device (BYOD) – tuo omat laitteesi ajattelu on lisääntynyt viimeisten vuosien aikana erityisesti yritysmaailmassa. Kuinka BYOD onnistuu oppimisen tarpeita ajatellen? Tuoko se helpotusta koulujen kustannuksiin? Pitääkö opettajan opetella useiden erilaisten laitteiden hallinta? Käyttävätkö oppijat älylaitteitaan toivotulla tavalla?

Kehityshanke

BYOD, Android- ja sekalaitteet oppimisympäristöissä -hanke mallintaa oppijoiden omien laitteiden hyödyntämistä oppimisessa ja osana sekalaiteoppimisympäristöä. Hankkeessa mallinnetaan BYODn käyttöönotto kodin, oppijan, koulun, opettajan sekä tietohallinnon näkökulmasta.

Monet tahot ovat esittäneet, että tulevaisuudessa oppijoista ja opettajista tulee entistä enemmän oppimateriaalin tuottajia ja jakajia. Hankkeessa selvitetään, miten oppijan ja opettajan tuottama materiaali saadaan tehokkaimmin jaettua laiteriippumattomassa pilvipalveluissa.

Käytännössä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän lukiokoulutus järjestetään vuoden 2015 alusta lähtien kahtena 1200 oppilaan lukiona jotka rakentuvat teknologisesti BYOD-ajatuksen pohjalle. Toimiakseen tarvitaan laiteriippumattomia oppimisympäristöjä ja toimintatapoja. Hankkeen tutkimusteemoja ovat tältä osin:

  • Byod-ympäristön kokemusten mallintaminen Jyväskylän lukioiden BYOD-kehittämisen perustana.
  • 2016 sähköiseen YO-kokeeseen valmistautuminen eri laitteilla.
  • Pedagoginen lähestymistapa BYOD-malliin alakoulusta lukioon.
  • Oppijoiden omat laitteet ja opettajien pedagogiset ratkaisut edistämässä 2000-luvun taitoja.
  • Koulujen olemassa olevien eri käyttöjärjestelmien, laitteiden sekä opiskelijoiden omien laitteiden (sekalaiteoppimisympäristöt) hyödyntäminen BYOD-käytössä ja mallintamisessa.
  • Pilvipalvelut laiteriippumattomassa sekalaiteympäristössä.
BYODROID
BYODROID -HANKE

byodroid2014 (at) gmail.com

HANKEKOORDINAATTORIT

Jarkko Sairanen
puh. 040-341 4843
@JackSickness

Timo Ilomäki
puh. 040-341 4825
@ilotimo
Seuraa meitä